dinsdag 8 juni 2010Met tractor en mobiele tuin van Den Haag naar Wiesbaden

Begin juni rijdt beeldend kunstenaar Annechien Meier met haar vriend Joost, twee tractoren en twee mobiele volkstuinen ( 7 meter lang en 2.20 breed ) een afstand van 470 km met een snelheid van 25 km per uur over secundaire wegen van Den Haag naar Wiesbaden. Tijdens de reis wonen en slapen zij in het tuinhuisje op de volkstuin. Eindbestemming is het Nerotalpark in de stad Wiesbaden, hier worden de tuinen samengevoegd tot één moestuin waar deze zomer een expositie en symposium gehouden wordt genaamd ‘Garten’; van 20 juni t/m 22 augustus.

In Den Haag en onderweg in Utrecht, Arnhem en Wiesbaden worden gesprekken gevoerd met bewoners en specialisten op gebied van kunst, stadslandbouw, voedsel, duurzaamheid. Deze gesprekken vinden plaats op de Mobiele volkstuin. Van deze reis wordt een documentaire gemaakt door Stichting Nieuwe Beeldvormers. Doelstelling van beeldend kunstenaar Annechien Meier is haar positie als kunstenaar in interactieve groene stadslandbouwprojecten nader te onderzoeken en het belang van stadslandbouw en duurzaamheid te tonen aan een breder publiek.

Gesprekslocaties


Vrijdag 11 juni, 9.00 uur, vertrek vanaf Nootdorpse Landingsbaan, Den Haag

Vrijdag 11 juni, 17.00 uur, gesprek, Zeven Gavenschool, Trumanlaan 60B, 3527 BR Utrecht (gesprekken met leerlingen vanaf 15.30 uur)

Zaterdag 12 juni, 20.00, gesprek, Velperpoortplein aan de Steenstraat, Arnhem

Dinsdag 22 juni, 18.00, gesprek, Kriegerdenkmal, Nerotal, Wiesbaden

Begin juli wordt documentaire van de reis uitgezonden op TV-WEST in zomerserie(vijf opeenvolgende dagen)

Reisvoorbereidingen zie; http://www.youtube.com/watch?v=yruUmrF-Nas
Meer info en verloop van de reis;

http://mobilegarden.hyves.nl/

www.wiesbaden.de

Geen opmerkingen: