donderdag 7 mei 2009

Onderzoek de haalbaarheid van uw eetbaar groene dak

Wij van Eetbaar Rotterdam zijn erg geinteresseerd in het in gebruik nemen van de daken van Rotterdam voor productief groen. De gemeente Rotterdam heeft een subsidieregeling groene daken en nu gaan de Rotterdamse waterschappen hieraan meedoen. Wie een groen dak aanlegt, krijgt hier voor 2009 met terugwerkende kracht 30 euro per vierkante meter: 25 euro van de gemeente Rotterdam en 5 euro van de waterschappen.

De gemeente maakt onderscheid tussen extensieve en intensieve groene daken. De extensieve groen dak bestaat uit een sedumbeplanting, die weinig onderhoud vergt en op nagenoeg elk plat en licht hellend dak mogelijk is. Intensieve groene daken hebben dikkere bodempaket met een meer diverse beplanting. Dit geeft meer gebruiksmogelijkheden maar vraagt ook meer onderhoud. Juist deze intensieve groene daken zijn interessant voor vormen van stadslandbouw waarbij het onderhoud ook iets oplevert (zoals verse vruchten). Dit soort intensieve groendaken vragen wel een goed onderzoek naar de constructieve mogelijkheden en er is vaak ook een bouwaanvraag nodig. In een speciale voorjaarsactie kunnen de eerste 25 aanvragers een gratis groendak haalbaarheidsonderzoek ter waarde van maximaal E750 laten uitvoeren.

We roepen geinteresseerden op om al dan niet in samenwerking met ons een aanvraag in te dienen voor een eetbaar groen dak. Informatie over de subsidie vindt u hier. Wilt u samenwerken met Eetbaar Rotterdam neem dan contact op met Ilse de Weert: eetbaarrotterdam@het-portaal.net

1 opmerking:

Bas zei

Eerst allen gras, maar nu een volledige moestuin kan op het dak. Geweldig! zo doen we iets met een loze ruimte.