donderdag 26 maart 2009

Vacatures Stadslandbouw

Op dit moment zijn er een paar vacatures in den lande waar stadslandbouw een rol speelt

Boer/medewerker Full-time op de Genneperhoeve te Eindhoven
zie: www.ekobaan.nl onder kopje Natuurbeheer

Werkbegeleider Mens en Tuin voor 21 uur op Mens en Tuin, onderdeel van de Lievegoed Zorggroep, Ita Wegman Divisie te Den Haag
Zie: www.lievegoedzorggroep.nl

woensdag 25 maart 2009

Stadslandbouw zoekt het hogerop

Op inhabitat.com is te lezen dat Michelle Obama van plan is een moestuin aan te leggen voor het Witte Huis, om op deze manier kinderen te leren over lokaal gegroeide groenten. Wat er in de tuin komt te staan is gekozen door de koks van het Witte Huis en de oogst zal niet alleen gebruikt worden voor de gezinsmaaltijd van de Obama's, maar ook voor de staatsdiners. Voor meer informatie zie inhabitat.com.


















inhabitat.com

donderdag 19 maart 2009

Freelance Farmers - Stadslandbouw in de Bay Area

Freelance Farmers vormen een nieuwe loot aan de stam van urban farmers die de privetuinen van de stad in cultuur nemen (zie ook Your Backyard Farmer en My Farm). Binnenkort komt een film uit over de stadslandbouwontwikkelingen in de Bay Area: Edible City. Zie de trailer hier.

Start een buurtmoestuin met de buurtmoestuin toolkit



Op een groenstrook in het Amsterdamse stadsdeel Zuideramstel komt buurtmoestuin De Trompenburg. Een initiatief van buurtbewoner Auke Bakker.

Om meer mensen te inspireren tot het opzetten van (buurt)moestuinen zijn we alvast begonnen met het opzetten van een website. Deze is nog volop in aanbouw, maar er is al veel te ‘halen’, zoals een moestuin-toolkit waarmee iedereen zelf aan de slag kan om ook een Buurtmoestuin op te zetten, een effectief middel om de mogelijkheden van een eigen Buurtmoestuin te onderzoeken.

Het domein waar de website over draait is buurtmoestuin.nl. Het doel daarvan is dat zoveel mogelijk Buurtmoestuinen in Nederland worden opgericht en dat ze een plaatsje krijgen op deze nationale website.
Ieder wordt van harte uitgenodigd om samen met ons aan de slag te gaan.

Vragen kunt u aan ons stellen via de contactpagina op de website.

Auke Bakker

Lezing "Hungry City" door Carolyn Steel

The Knight's Move: Carolyn Steel
Woensdag 25 maart 2009, 20:30 uur
Locatie: Hogewal 1-9
Voertaal: Engels

Stroom Den Haag presenteert vanaf de zomer het twee jaar durende programma 'Foodprint. Voedsel voor de stad'. Foodprint gaat over de invloed van voedsel op de cultuur, de inrichting en het functioneren van steden en van Den Haag in het bijzonder. 'Hungry City', het boek van Carolyn Steel, is één van de inspiratiebronnen van het programma. Lees meer hier.

dinsdag 10 maart 2009

Rotterdammers met agrarische ambities gezocht!


Via deze weg willen wij alle Rotterdammers oproepen die bezig zijn of het plan hebben om op kleine schaal agrarische activiteiten (willen) doen in Rotterdam

Dus teelt u eetbare gewassen of houdt u dieren welke een eetbaar product leveren in uw (voor)tuin, op braakliggende stukken grond, in openbaar groen, geveltuintjes, balkons, daken, kelders en al zo niet meer.
Wij hebben als doel om dit potentieel van de kleine stadsagrariër in kaart te brengen en hen met elkaar in verbinding te brengen.

Herkent u zichzelf hierin;

dan willen wij u vragen om een e-mail sturen naar:
eetbaarrotterdam@het-portaal.net en of reageren hieronder bij reacties.

maandag 2 maart 2009

Wat landbouw voor de stad kan doen...

In de Architectuur Agenda Rotterdam maart-april 2009 staat een opiniestuk van Eetbaar Rotterdam: Wat landbouw voor de stad kan doen...
Lees het stuk hier in de online versie van de agenda, of pik 'm op in openbare gelegenheden in Rotterdam.